aA
Baltarusija ketina ateityje plėtoti santykius su NATO. Tai, kaip praneša užsienio žiniasklaidos priemonės, lapkričio 26 dieną Jerevane pareiškė Baltarusijos gynybos ministras generolas pulkininkas Leonidas Malcevas. Armėnijos sostinėje jis tęsią dviejų dienų oficialų vizitą.
Pasak ministro, Baltarusija, nepaisydama precedento neturinčių jos atžvilgiu NATO žingsnių, kaip ir anksčiau, prisidės prie bendros kovos su terorizmu.

L.Malcevas priminė, jog NATO susitikime Prahoje lapkričio 21-22 dienomis šiuo klausimu kalbėjo Baltarusijos atstovas prie šios organizacijos Sergejus Martynovas.

"Mes pasiūlėme, kaip konkrečiai galime bendradarbiauti, taip pat ir su NATO", - sakė L.Malcevas. Be jokių abejonių, Baltarusija dės pastangas palaikyti santykius su Šiaurės Atlanto aljansu".

Baltarusijos karinės žinybos vadovas pažymėjo, jog šalies karinėje doktrinoje, priimtoje 2001 metais, pažymėta, jog nė vienos valstybės, nė vienos valstybių grupės Baltarusija "nelaiko galimu, bet net ir virtualiu priešu".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.