aA
JAV Federalinio teismo teisėjas Stevenas Wilsonas, nagrinėjantis autorinių teisių pažeidimų klausimus, pirmadienį pranešė, jog ketina patenkinti muzikos ir kino industrijos atstovų pateiktą ieškinį Australijos bendrovei, įkūrusiai keitimosi bylomis tinklą „KaZaA“.
"Kazaa"
Manoma, kad šiuo metu JAV teritorijoje „KaZaA“ tinklu naudojasi apie 21 milijoną internautų. Keitimosi bylomis tarnybos savininkai dėl to iš reklamos gauna virš 4 milijonų JAV dolerių (virš 13,75 milijonų litų) pelno. Jei ieškinys bus patenkintas, kompanija „Sharman Networks“ teisme prisijungs prie kitų, panašius P2P tinklus įkūrusių bendrovių – „Streamcast Networks“ ir „Grokster“. Keitimosi bylomis tinklų „Napster“ ir „Aimster“ veikla buvo sustabdyta anksčiau.

Šešių kino kompanijų, kurių tarpe yra ir „Disney“, „Fox“, bei „Paramount“, interesus ginantis patikėtinis Davidas Kendallas pareiškė, jog „Sharman Networks“ teisme gali atsidurti vien dėl to, kad JAV naudojama jos sukurta programinė įranga.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.