aA
Kompanija „Intel“ kuria naują technologiją, kuri padės efektyviau sujungti mikroschemas telekomunikacijų ir tinklų įrangoje. Technologijos kūrimas tėra dalis plano, kurio esmė – giliau įsiskverbti į telekomunikacijų rinką.
„PCI Express Advanced Switching“ (PCI EAS) standartas bus pristatytas ateinantį mėnesį. „Intel“ artimi šaltiniai pranešė, jog kompanija jau pasirašė sutartis su bendrovėmis „Alcatel“, EMC, „Hitachi“, „Marconi“, „Nokia“ ir „Siemens“ dėl naujojo standarto palaikymo.

„PCI Express“ jau dabar įvardijamas, kaip paprastas ir greitas būdas sujungti mikroschemas ir jų rinkinius kompiuteriuose. Didžiausia leidžiama duomenų perdavimo sparta siekia 2,5 gigabitų per sekundę. Manoma, kad šis standartas taps sėkmingu PCI įpėdiniu.

PCI EAS naudoja tą pačią techninę įrangą, kaip ir „PCI Express“, tačiau bus naudojamas kompiuterinių tinklų įrangoje. Jis leis tinklų įrangos gamintojams sumažinti išlaidas, skiriamas gaminant savo dalis. Vietoje to, bendrovės galės įsigyti reikalingas dalis iš „Intel“, ar kitų kompanijų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.