aA
Estija kol kas neketina prisijungti prie 14-os Europos Sąjungos (ES) šalių įvesto draudimo išduoti įvažiavimo vizas Baltarusijos prezidentui Aleksandrui Lukašenkai ir septyniems jo ministrams.
Aleksandras Lukašenka
"Vyriausybė šio klausimo nesvarstė", - pranešė antradienį Taline žurnalistams Estijos premjeras Siimas Kalas (Symas Kalas) ir pridūrė, kad ministrų kabinetas kol kas neketina nagrinėti šios temos.

Premjeras priminė, kad draudimas išduoti įvažiavimo vizą prezidentui A.Lukašenkai buvo susijęs su sprendimu neįsileisti jo į Prahoje vykusį NATO šalių lyderių susitikimą.

Visos ES valstybės, išskyrus Portugaliją, lapkričio 19 dieną susitarė neįsileisti į savo teritoriją A.Lukašenkos ir jo ministrų.

JAV valdžia penktadienį pranešė, kad galbūt prisijungs prie šio sprendimo.

Čekijos užsienio reikalų ministerija šį sprendimą motyvavo tuo, kad Baltarusijoje nesilaikoma žmogaus teisių. Be to, A.Lukašenka reikalavo tokių saugumo priemonių, kokių Čekijos specialiosios tarnybos nebūtų pajėgusios garantuoti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.