aA
Kinija antradienį teigė visiškai neprisidėjusi prie numanomo Ukrainoje pagamintų radarų sistemų persiuntimo Irakui ir tvirtino, jog griežtai laikėsi tarptautinių susitarimų.
Šis griežtas Kinijos paneigimas buvo paskelbtas kitą dieną, kai JAV ir Didžioji Britanija paskelbė ataskaitą, kurioje sakoma, jog Ukraina suteikė nepakankamai informacijos, leidžiančios nustatyti, ar keturios radarų sistemos, kurios iš pradžių buvo siunčiamos Kinijai, kartais nepateko į Iraką.

"Kinija nepersiuntė jokių radarų Irakui", - pareiškė žurnalistams Užsienio reikalų ministerijos atstovas spaudai Kong Quanas.

"Irako klausimu Kinija griežtai laikėsi atitinkamų JT Saugumo Tarybos rezoliucijų", - sakė Kong Quanas.

Jis pareiškė nežinąs, ar JAV vyriausybė prašė Kinijos suteikti daugiau informacijos apie dabartinę radarų sistemų buvimo vietą.

Ukrainos prezidentas Leonidas Kučma šį mėnesį lankėsi Kinijoje, tačiau oficiali Kinijos žiniasklaida nepranešė, ar šio vizito metu jis aptarė radarų klausimą su Kinijos pareigūnais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.