aA
Austrijos kraštutinių dešiniųjų lyderis Joergas Haideris antradienį atsiėmė savo pasiūlymą atsistatydinti iš pietinės Karintijos provincijos gubernatoriaus posto, kurį buvo pateikęs po prasto jo partijos pasirodymo per savaitgalį vykusius rinkimus.
Joergas Haideris
Joergas Haideris
Savo pasiūlymą atsistatydinti J.Haideris pateikė pirmadienį vakare, pasibaigus jo Laisvės partijos Karintijos skyriaus susirinkimui.

"Aš asmeniškai prisiimu didelę dalį atsakomybės už prastus rinkimų rezultatus. Štai kodėl būtų logiška, kad aš atsistatydinčiau. Bet mano partijos kolegos su tuo nesutiko", - sakė J.Haideris.

Dalis buvusių Laisvės partijos rėmėjų atidavė savo balsus už konservatyvią kanclerio Wolfgango Schuesselio Liaudies partiją.

Šis paramos sumažėjimas pasireiškė ir Karintijos žemėje, kurioje Laisvės partija tradiciškai turėjo stiprias pozicijas. Reaguodamas į tokią padėtį, pirmadienį J.Haideris pareiškė ketinąs atsistatydinti iš šios žemės gubernatoriaus posto.

Komentuodamas J.Haiderio ketinimą atsistatydinti, laikraščio "Der Standard" skiltininkas Michaelis Voelkeris antradienį rašė, - "Juo nereikia pasitikėti, nes jis taip dažnai atsistatydindavo, o po to vėl sugrįždavo. O paskui vėl atsistatydindavo".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.