aA
Opozicinė Tėvynės sąjungos-konservatorių frakcija reikalauja Seime nedelsiant sudaryti laikinąją tyrimo komisiją, kuri ištirtų kompanijos "Avia Baltika", milijonu litų parėmusią kandidatą į prezidentus Rolandą Paksą, veiklą.
Rolandas Paksas
© BNS foto
"Reikalaujame, kad Seime nedelsiant būtų sudaryta tyrimo komisija, kuriai būtų pateikti visi įtarimą sukėlę kompanijos "Avia Baltika" dokumentai, išklausyti su šiuo įvykiu susijusių valstybės institucijų atstovų pasiaiškinimai", - teigiama antradienį paskelbtame frakcijos pareiškime.

"Yra rimtų prielaidų, jog R.Paksą remianti "Avia Baltika" yra viena grandžių Rusijos firmoms prekiaujant karinės paskirties prekėmis su abejotinos reputacijos valstybėmis bei kompanijomis", - pažymi konservatoriai.

Konservatoriai taip pat teigia, jog R.Paksas turėtų "nedelsdamas iš "Avia Baltika" gautus pinigus pervesti į valstybės biudžetą".

Nuogąstaudami, jog ši istorija gali pakenkti Lietuvos stojimui į NATO, konservatoriai teigia, jog "tik toks žingsnis galėtų apsaugoti Lietuvos politikos reputaciją".

"Žmogaus yra kaltas arba nekaltas, kai savo nuosprendį pasako teismas. Pasakymas, jog žmogus yra kaltas likus kelioms savaitėms iki prezidento rinkimų, yra grynas populizmas ir nieko daugiau", - teigiama konservatorių pareiškime.

Sraigtasparnius remontuojanti "Avia Baltika" skyrė liberalų demokratų lyderio R.Pakso rinkimų kampanijai 1 mln. litų. Šiuos pinigus kompanija buvo pažadėjusi skirti tam, kas įrodys jos ryšius su teroristinėmis organizacijomis.

Nesulaukusi įrodymų, bendrovė nusprendė skirti pinigus R.Paksui. Rugsėjį liberaldemokratų lyderis į susitikimus su rinkėjais po Lietuvą keliavo šios bendrovės sraigtasparniu.

Spaudos konferencijoje Seime antradienį konservatorė Rasa Juknevičienė pareiškė, jog R.Pakso ir "Avia Baltika" ryšys yra "politinės korupcijos" atvejis.

Pati "Avia Baltika" yra apkaltinusi prezidento patarėją Darių Kalibatą paėmus kyšį iš konkuruojančios bendrovės "Helisota" tam, kad būtų organizuota šmeižto kampanija prieš "Avia Baltiką". Prezidento patarėjas šiuos kaltinimus atmetė kaip "absurdiškus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.