aA
Trakų rajono apylinkės teismas dėl dvidešimtmetės merginos nužudymo vakar dešimčiai parų suėmė brolius 48 metų Bronių bei 54 metų Vytautą Česonius. B.Česonis yra Kaišiadorių rajono policijos pareigūnas. Ten pat anksčiau dirbo ir jo brolis Vytautas.
Grotos
Prokurorai jiems dar nėra pareiškę jokių kaltinimų. Neatmetama, jog pasibaigus suėmimui broliai bus paleisti.

Teismo buvo prašoma suimti ir 46 metų Česonių svainį Algį Lapašinską, tačiau prašymas buvo atmestas.

Į brolių Česonių vienkiemį Elektrėnų savivaldybėje, šalia Jėgelonių kaimo, praėjusį šeštadienį iškviesti policijos pareigūnai surado 20 metų Astos Račkauskaitės lavoną. Mergina buvo nušauta. Įvykio vietoje pareigūnų laukė ir neblaivūs abu broliai su svainiu. Merginos nužudymo aplinkybės dar nėra tiksliai žinomos.

Per apklausą broliai Česoniai pasakojo, jog jų sodybą, kurioje nėra nuolatinių gyventojų, kelis kartus buvo apvogę. Šįkart viduje radę svetimų daiktų jie nutarę išsiaiškinti, kas lankosi vienkiemyje, ir šeštadienį čia atvyko su svainiu.

Įsitaisę netoli vyriškiai išgėrinėjo, kol pamatė šioje sodyboje blyksint šviesas. Broliai Česoniai nuėjo į vienkiemį, o svainis liko jų laukti. Kas įvyko pastate, nėra tiksliai aišku, kadangi suimtųjų parodymai skiriasi.

Žinoma tik tai, jog name buvo šaudyta iš dviejų ginklų. Pagal pirminę apžiūrą, mergina mirė nuo vienintelio šūvio - kulka įstrigo jos juosmenyje. Jokių grumtynių pėdsakų viduje nerasta. Pagal šūvio trajektoriją nustatyta, kad į merginą šauta iš viršaus. Abu broliai tąkart buvo ginkluoti. B.Česonis turėjo pasiėmęs tarnybinį, o V.Česonis savigynai išduotą ginklus.

"Lietuvos rytas"