aA
Vyriausybė padarys viską, kad užtikrintų Latvijos žengimą į Europos Sąjungą (ES), bet užsienio politikos prioritetų skalėje Latvijai svarbiau įstoti į NATO, pareiškė pirmadienį žurnalistams šalies premjeras Einaras Repšė.
Einars Repše
Einars Repše
Premjeras pažymėjo, kad vyriausybė informuos visuomenę prieš referendumą dėl Latvijos stojimo į ES.

Vėliau E.Repšė paaiškino, kad vyriausybės prioritetai vis dėlto yra ir ES, ir NATO, ir ji niekada nesiims spręsti, kuri iš šių organizacijų svarbesnė. Tuo pat metu premjeras mano, kad turint galvoje Latvijos istorinę patirtį ir geografinę padėtį svarbiau integruotis į NATO, nes ši garantuos šalies saugumą.

Pasak premjero, referendumas dėl narystės ES gali įvykti kitų metų rudenį, maždaug rugsėjo-lapkričio mėnesiais.

"Kuo vėliau rudenį, tuo daugiau laiko liks visuomenės informavimo kampanijai", - paaiškino jis.

Lapkričio 21 dieną Prahoje, NATO viršūnių susitikime, Latvija buvo pakviesta stoti į Aljansą. Iki šių metų pabaigos ji tikisi baigti prisijungimo derybas, kad jau 2004 metais kaip visavertė narė galėtų dalyvauti Europarlamento rinkimuose. Tačiau iki tol Latvijos piliečiai turi balsuoti už narystę ES referendume.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.