aA
Rumunijos ambasadorius Moldovoje Adrianas Balanescu (Adrianas Belenesku) pirma laiko atšauktas iš savo pareigų, pranešė pirmadienį vienas Moldovos URM pareigūnų. Atitinkamas Rumunijos prezidento įsakas buvo pasirašytas praėjusią savaitę.
A.Balanescu, paskirtas ambasadoriumi 2001 metų pradžioje, eis savo pareigas dar tris mėnesius po įsako paskelbimo.

"Kadangi jis atšaukiamas pirma laiko, politikos apžvalgininkai tai sieja su pokyčiais Moldovos ir Rumunijos santykiuose. Nors santykiai pašlijo dėl naujų abiejų šalių vadovybių nesutarimų, dalis atsakomybės tenka ir diplomatams", - pažymėjo pareigūnas.

"Rumunijos ir Moldovos santykių plėtra ėmė strigti po Moldovos teisingumo ministro kalbos, pasakytos Europos Žmogaus Teisių Teisme 2001 metų balandį. Jis apkaltino Rumuniją varant ekspansinę politiką prieš Moldovą" - sakė pareigūnas.

"Po to visi numatyti Rumunijos vadovų vizitai į Kišiniovą buvo atšaukti, Bukareštas atsisakė gyvulininkystės produktų importo iš Moldovos, prasidėjo abiejų šalių politinių ir ekonominių ryšių nuosmukis", - pridūrė URM pareigūnas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.