aA
Seimo Etikos ir procedūrų komisija pirmadienį nusprendė svarstyti galimybę siūlyti Seimui inicijuoti apkaltos procesą parlamentarui Ramūnui Karbauskiui, jeigu jis ir toliau piktybiškai praleidinės Seimo posėdžius.
Karbauskis
© DELFI
Toks sprendimas priimtas komisijos posėdyje pirmadienį dauguma balsų. Prieš sprendimą balsavo tik vienas iš septynių komisijos narių - liberalas Aleksandras Poplavskis.

Komisija nusprendė svarstyti klausimą dėl apkaltos proceso R.Karbauskiui, jeigu jis ir kiti Seimo nariai "nesilaikys Seimo nario priesaikos ir pažeidinės Seimo Statuto 10 straipsnį".

Šis straipsnis teigia, jog Seimo nariai privalo dalyvauti parlamento posėdžiuose.

"Vis dėlto į darbą reikia vaikščioti", - sakė komisijos pirmininkas Algimantas Salamakinas.

Spalį R.Karbauskis, komisijos duomenimis, praleido 5 iš 11 Seimo plenarinius ir 4 iš 7 Biudžeto ir finansų komiteto posėdžius.

Etikos ir procedūrų komisija ne kartą atkreipė Naujosios demokratijos ir Valstiečių partijų sąjungos pirmininkės pavaduotojo R.Karbauskio dėmesį, kad be pateisinamų priežasčių jis praleidžia nemažai Seimo posėdžių.

Rugsėjį R.Karbauskis be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip ketvirtadalį plenarinių Seimo posėdžių.

Lapkričio pradžioje Seimo valdyba pavedė Seimo kanceliarijai už posėdžių nelankymą išskaityti lėšas iš posėdžių nelankančio R.Karbauskio atlyginimo, tačiau 4,5 mln. litų vertės turto ir santaupų deklaravęs parlamentaras Seimo nario atlyginimo neima.

Pagal Seimo Statutą Etikos ir procedūrų komisija gali rekomenduoti Seimo valdybai sumažinti parlamentarui atlyginimą trečdaliu, jeigu jis per mėnesį be pateisinamos priežasties praleido daugiau kaip ketvirtadalį visų posėdžių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.