aA
Policija ieško asmens, kuris melagingai grasino sprogimu per JAV prezidento George'o W.Busho vizitą Vilniuje praėjusį savaitgalį. Valstybės saugumo departamentas (VSD) surado grasintoją, su juo pasikalbėjo ir paleido, dabar įtariamojo ieškos policija.
SMS
Kaip BNS sakė VSD atstovas spaudai Vytautas Makauskas, žinutes apie neva senamiestyje padėtą sprogmenį įtariamasis siuntinėjo vaikštinėdamas po vieną sostinės prekybos centrų.

Pasak atstovo, išsiuntęs žinutes, įtariamasis nuvyko į Uteną, kur ir buvo surastas VSD pareigūnų. Vyriškis parašė pasiaiškinimą, kuriame prisipažino siuntęs melagingas žinutes.

Pareigūnai su juo pasikalbėjo, ir, įsitikinę, kad šis nuo teisėtvarkos nesislapstys, paleido, teigė V.Makauskas.

Sostinės 3-ojo policijos komisariato vadovė Liucija Borusevičienė BNS teigė, kad, medžiagą apie melagingai sprogimu grasinusį asmenį VSD policijai perdavė pirmadienio rytą.

Komisarė paneigė pirmadienį spaudoje paskelbtas žinias, jog įtariamasis yra sulaikytas ir jam iškelta baudžiamoji byla. "Mes dar nebendravom su šiuo žmogum, nežinom, ar jis Klaipėdoje, ar Utenoje", - sakėL.Borusevičienė.

Komisarės teigimu, kadangi VSD tik pasikalbėjo su įtariamuoju, nebuvo surašyti nei sulaikymo, nei apklausos protokolai, dabar šio vyriškio paieškos užtruks.

Šeštadienį VSD pranešė, kad žinutės buvo pasiųstos iš Utenoje registruoto ir Klaipėdos universitete politologiją studijuojančio 27-erių metų Gintauto Šimonėlio mobiliojo telefono.

Anot VSD pranešimo, šeštadienį 9 val. ryto įvairių Lietuvos dienraščių žurnalistams anonimas mobiliuoju telefonu siuntinėjo žinutes apie viename iš Didžiosios gatvės namų padėtą sprogmenį, kuris neva sprogs 10 val.

Apie sprogimą gąsdinęs anonimas žinutėse rašė, kad pranešimą siunčia Afganistano laisvės rėmėjų grupė.

Tokios organizacijos, VSD teigimu, Lietuvoje nėra.

Į įvykio vietą nuskubėjusios spec. tarnybos jokio sprogmens nerado.

Už melagingą pranešimą apie visuomenei gresiantį pavojų asmuo gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki 2 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.