aA
Centrinėje Indijos dalyje perpildytam autobusui sekmadienio naktį nuvirtus nuo tilto žuvo mažiausiai 36 žmonės, o dar 45 buvo sužeisti, pirmadienį pranešė vietos policija.
Sprogus priekinei padangai, autobusas nuo 30 metrų tilto nuvirto į nusekusios upės vagą Madhja Pradešo valstijoje, maždaug už 625 kilometrų į pietryčius nuo Delio, pranešė vietos policija.

"29 žmonės, tarp jų keturi vaikai, žuvo iškart, dar septyni mirė pakeliui į ligoninę", - sakė policijos pareigūnas. Maždaug 45 sužeistųjų būklė kritiška.

Tai jau antra didelė autobuso avarija šioje valstijoje per mažiau negu savaitę. Praėjusį trečiadienį maždaug 30 žmonių žuvo ir dar 27 buvo sužeisti užsidegus autobusui.

Autobusai yra viena populiariausių transporto priemonių Indijoje, tačiau daugelis jų prastais šalies keliais važinėja perpildyti - keleiviai sėdi įsitaisę ant autobuso stogo ar važiuoja įsikibę į jo šonus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.