aA
Klausimas: Įsigaliojus naujam CK, parduodant akcijas reikalingas sutuoktinio sutikimas arba įrodymas, kad akcijos nėra bendroji jungtine sutuoktiniu nuosavybe. Kokius dokumentus turi pateikti akcijų savininkas, parduodamas akcijas?
Atsakymas: Iš tiesų, asmuo, parduodantis akcijas, turi arba pateikti įrodymus, kad akcijos jam priklauso asmeninės nuosavybės teise, arba pateikti sutuoktinio sutikimą parduoti akcijas. Galimas ir toks variantas, kad akcijų pirkimo-pardavimo sutartyje pardavėjais įvardinami abu sutuoktiniai ir abu jie pasirašo tokią sutartį.

Įrodyti, kad akcijos nėra bendroji jungtinė nuosavybė galima remiantis jų įsigijimo momentu (iki santuokos įsigytas turtas yra sutuoktinio asmeninė nuosavybė) arba įsigijimo būdu (gautos dovanų, paveldėtos, pirktos iš asmeninių lėšų ir pan. yra sutuoktinio asmeninė nuosavybė).

Pateikta informacija yra bendro pobūdžio, ja neturi būti remiamasi kaip galutine teisine nuomone, oficialia konsultacija ar patarimu. Už straipsnių, komentarų, konsultacijų panaudojimą atsakingas pats paslaugos vartotojas.