aA
„Mažeikių naftos" saugos tarnybos darbuotojai aptiko nelegalų produktotiekį, kuris ėjo dviejų valstybių, Lietuvos ir Latvijos, teritorija.
"Mažeikių nafta"
"Mažeikių nafta"
© ELTA
Sekmadienį apie 1 val. nakties Biržų policija bei „Mažeikių naftos" vamzdynų ir terminalo operacijų padalinio saugos tarnybos darbuotojai iš Latvijos pareigūnų gavo pranešimą apie neteisėtą prisijungimą prie produktotiekio Ilūkstė-Biržai-Ventspilis.

Šia atšaka iš Ilūkstės (Latvija) per Biržus tiekiamas dyzelinas į Ventspilį. Į įvykio vietą naktį skubiai išvyko „Mažeikių naftos" avarinės tarnybos ir policijos darbuotojai.

Neteisėtai prie produktotiekio į Ventspilį buvo prisijungta Latvijos teritorijoje. Jį aptiko naftotiekio trasą valantys įmonės darbuotojai - jie atsitiktinai nukirto nuo jo einančią žarnelę.

Nuo produktotiekio Latvijos pusėje apie 300 metrų po žemėmis Lietuvos link buvo nutiesta plona žarna. Ji kirto Nemunėlio upę, po to Lietuvos teritorija Biržų girioje, ties Gilupio kaimu, ėjo apie pusę kilometro iki niekam nepriklausančios senos daržinės griuvėsių.

Buvusioje daržinėje į žemę buvo įkasta metalinė talpykla, į ją nutiesta žarnele tekėjo dyzelinas. Jo talpykloje rasta tik ant dugno. Pėdsakų, kad šioje vietoje kas neseniai būtų važinėjęs, nerasta. Gilupio kaime ties šia vieta yra tik viena sodyba, tačiau žmonės kalba, kad ankstesnis gyventojas ją kažkam pardavęs ir išsikėlęs.

"Lietuvos rytas"