aA
Alytuje, daugiabučio namo palėpėje, penktadienio vakare policija aptiko daugiau kaip 4 kilogramus gelsvos spalvos miltelių. Įtariama, kad tai galėtų būti sprogstamoji medžiaga heksogenas. Tokio jos kiekio užtektų gyvenamajam namui susprogdinti.
Ar tai iš tikrųjų sprogstamoji medžiaga, paaiškės atlikus ekspertizę. Į polietileninį maišelį supiltus 4 kg 250 gramų miltelių pareigūnai aptiko atlikdami kratą nieko bendra su šiuo radiniu neturinčioje baudžiamojoje byloje.

Policija nustatė, jog apie palėpėje saugomus miltelius žinojo šešiolikmetis D.Z. ir du jo draugai. Po apklausos jie buvo paleisti. Nepilnamečiai pasakojo, kad miltelius į maišelį subėrė išardę metalinį daiktą, rastą prieš metus. Paauglių teigimu, tai galėjo būti mokomasis sviedinys ar kažkoks kitas sprogstamasis įtaisas.

Šį daiktą paaugliai išardė norėdami jį parduoti metalo laužo supirktuvėje. „Jei paaiškės, kad rastieji milteliai - tikrai sprogstamoji medžiaga, galėsime sakyti, kad jos pripildytą metalinį daiktą ardžiusiems nepilnamečiams labai pasisekė", - kalbėjo pareigūnai.

"Lietuvos rytas"