aA
Savo tėvų Nijolės bei Algirdo Paškauskų nužudymu kaltinamas 25 metų Audrius Paškauskas gali atsakyti už savo veiksmus. Tokia stacionarios psichiatrijos ekspertizės išvada artimiausiu metu turėtų pasiekti Kauno apygardos prokuratūrą.
A.Paškauską stebėję medikai „Lietuvos rytui" teigė, kad ekspertizė yra baigta. Kaltinamasis iš Utenos psichiatrijos ligoninės grąžintas į įkalinimo įstaigą, kur atlieka bausmę už anksčiau padarytą nusikaltimą.

Ekspertai, šiuo metu rašantys oficialų dokumentą, A.Paškausko psichikos sveikatos kol kas neapibūdino. Neoficialią medikų išvadą, kad tėvažudystės naštos prislėgtas kaunietis yra pakaltinamas, „Lietuvos rytui" pavyko sužinoti iš kaltinamojo aplinkos žmonių.

Bylą tiriantys prokurorai, kol negavo medikų pasirašyto dokumento, redakcijos turimos informacijos nekomentavo.

Žinia, kad A.Paškauskas yra pakaltinamas ir gali stoti prieš teismą, turėtų būti itin nemaloni kito kaltinamojo, A.Paškausko buvusio draugo ir bendraamžio Juliaus Charževskio gynėjams.

Kaltinimai J.Charževskiui iš dalies yra grindžiami nužudytųjų verslininkų sūnaus parodymais, todėl gynybai iš rankų slysta pagrindinė korta - esą A.Paškauskas yra nepakaltinamas narkomanas ir jo liudijimą apie nusikaltimą reikia vertinti kritiškai.

J.Charževskis iki šiol yra suimtas, nors du jį ginantys advokatai ne kartą skundė šios kardomosios priemonės paskyrimą.

J.Charževskis kaltinamas nušovęs N.Paškauskienę, pasikėsinęs apiplėšti A.Paškausko sesers šokių partnerio tėvus, pavogęs automobilį ir prievartavęs už jį sumokėti išpirką. Jis prieš kelias savaites apklaustas kaip įtariamasis dar vienoje plėšimo byloje.

"Lietuvos rytas"