aA
Pentagono specialistai atmetė idėją pažymėti kompiuterius ir tam tikrus duomenis internete unikaliais ženklais, dėl kurių nebebūtų įmanoma anonimiškai naršyti pasauliniame kompiuterių tinkle. Sumanymas sukėlė milžiniškus ginčus tarp kompiuterių specialistų, politikų ir žmogaus teisių gynėjų, kadangi jį įgyvendinus, būtų smarkiai apribotas asmens privatumas.
Internetas
Pasak dienraščio „New York Times“, „eDNA“ pavadinto projekto tikslas - sukurti naujos kartos kompiuterių tinklą. Jame būtų tam tikros zonos, kur naršyti anonimiškai nebūtų įmanoma.

Technologija suskirstytų internetą į saugias „viešas tinklų magistrales“, kuriose kiekvienas kompiuteris privalėtų būti identifikuotas, ir į „privačius tinklų skersgatvius“, kuriuose identifikacija nebūtų privaloma.

Pentagono atstovė spaudai praėjusios savaitės pabaigoje pranešė, jog „eDNA“ projektas nebus finansuojamas.

Pasak jos, tai įdomi idėja, tačiau techninės galimybės ir milžiniškos išlaidos riboja galimybes sukurti kompiuterių tinklą, kuriame atsakomybės lygmenys būtų tokie, kaip ir realiame gyvenime.

Nepaisant to, Pentagono tyrimų tarnybos specialistai toliau ieško būdų, kaip sukurti išsamią elektroninių veiksmų duomenų bazę ir ją panaudoti galimai teroristų veiklai nustatyti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.