aA
Permainos užgriuvo Vilniaus universiteto ligoninę "Santariškių klinikos". Pasakojama, kad atsisveikinę su ilgamečiu šios ligoninės generaliniu direktoriumi Antanu Vinkumi, buvę jo artimiausi pavaldiniai jau tą patį vakarą su geriausiais linkėjimais užsuko pas Aleksandrą Laucevičių.
Matyt, ne veltui -- kardiologai Santariškėse tuoj pat įgavo valdžią. Buvęs Lietuvos širdies asociacijos prezidentas, dabar laikinasis ligoninės generalinis direktorius A.Laucevičius savo pavaduotoju ūkio reikalams paskyrė kardiologą Vaclovą Jurkuvėną, pavaduotoju medicinai, kaip ūžaujama Santariškėse -- artimos širdžiai draugės, taip pat kardiologės Žanetos Petrulionienės vyrą Mindaugą Petrulionį (kuo ne visiems žinomas Algirdo Brazausko, Kristinos Butrimienės ir Antano Butrimo trikampis?), vienu iš patarėjų -- kardiologą Praną Šerpytį.

O kadangi ir ligoninės steigėjo – Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto vairas patikėtas dekanei kardiologei Zitai Kučinskienei, Santariškėse nė neabejojama, kad A.Laucevičius šiame poste išliks.

"Ekstros" žiniomis, tokia pertvarka galutinai supriešino Santariškių klinikų kardiochirurgus su kardiologais. Nuo penktadienio, taupant lėšas, uždraustos planinės širdies operacijos. Chirurgų pagalbos gali nesulaukti ir ligoniai, kuriems reikia persodinti širdį.

Šiandien "Ekstroje" skaitykite:

Svajonės apie "Eglės" sanatoriją baigėsi kalėjime

Ką pateiktų triumfo stalui kandidatų į Prezidentus žmonos

Po žmogžudystės Lietuvos boksas nemirė