aA
Visi 19 žmonių sekmadienį žuvo, kai lėktuvas "Ba-31 Jetstream" per rūką ir lietų rėžėsi į kalno viršūnę ir užsiliepsnojo, pranešė valdžios atstovai.
Du žuvusieji buvo lakūnai, o kiti 17 - keleiviai.

Dvimotoris turbosraigtinis lėktuvas pakilo iš Niu Džersio valstijos Atlantik Sičio miesto. Pranešama, kad jame atsirado techninių nesklandumų. Pirmasis bandymas nusileisti Vilks-Barės-Skrentono tarptautiniame oro uoste buvo nesėkmingas. Šis oro uostas yra Pensilvanijos valstijos šiaurės rytuose, maždaug už 200 km į šiaurę nuo Filadelfijos.

Savo sode buvusi liudininkė pasakojo išgirdusi, kaip kažkur virš debesų skridusio lėktuvo variklis du kartus suūžė ir užsikirto. Netrukus, 11 val. 48 min. vietos laiku, lėktuvas nukrito miškingame rajone už 14 km nuo Vilks-Barės miesto.

Žinių apie keleivių asmenybę kol kas nebuvo. Tačiau atstovai mano, kad tai buvo užsakomasis ekskursinis reisas iš Atlantik Sičio - Rytų Pakrantės kurorto bei azartinių lošimų sostinės.

Gelbėtojai ir ugniagesiai iš pradžių atvyko prie avarijos rajono visureigiais.

Avarijos tyrėjai taip pat tiria iš oro transporto dispečerinės gautą prieš avariją vykusių pokalbių su lėktuvo įgula nuorašą.

ABC News transliavo pokalbio ištrauką, kurioje girdėti vieno lakūnų balsas - "pasakyk jam, kad mes netekome abiejų variklių". Antrasis lakūnas sako dispečerinei - "mes netekome abiejų variklių...".

Paskutinė ankstesnioji šio tipo lėktuvų avarija įvyko 1993 metų gruodį Minesotos valstijos Hibingo mieste. Per ją žuvo 18 žmonių, pranešė Nacionalinė transporto saugumo valdyba.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.