aA
Kompiuterių hakeris iš Australijos įtaria, kad kažkas nukopijavo pagrindinius jo sukurto nekenksmingo “kirmino” aspektus ir pavertė juos į “NewLove” virusą, sukėlusį paniką praėjusią savaitę.
Tačiau, nežiūrint į viruso kilmę, “Valiant” pseudonimu pasivadinęs hakeris mano, kad tokių virusų plitimo pagrindas – naivūs vartotojai, nežinantys net to, kad pavojinga paleisti prie elektroninio pašto laiškų prisegtus failus.

Hakerio kritikos susilaukė ir žiniasklaida, puolanti prie informacijos, kurioje yra žodis “virusas”.

Praėjusią savaitę Australijos hakerių grupės “Halcon” įkūrėjas “Valiant” nusiuntė savo sukurto nekėnksmingo kirmino “ILOVEYOUTOO” kodą į “Wired”, demonstruodamas, kaip galima sukurti viruso variantą.

Hakerio teigimu, “NewLove” kodas yra “labai panašus” į jo sukurtojo “kirmino”. Hakeris taip pat mano, kad tokie virusų plitimai yra tiesiogiai susiję su dėmesiu, skiriamu žiniasklaidos.

“Paskleisti virusą yra paprasčiausias būdas susilaukti pasaulio dėmesio”, sakė “Valiant”, teigiantis, jog pats niekada nėra sukūręs kenksmingo viruso ir kad tai daryti yra “nevykėliška”.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.