aA
Maskva taip pat kritikavo Pakistano tylėjimą po to, kai Talibanas pripažino Čečėniją, kurioje jau keturi mėnesiai vyksta Rusijos karo operacija.

Pasak "Reuters", Pakistanas palaiko artimus ryšius su Talibano režimu, kurį pripažino tik dar kelios valstybės.

Kai Islamabadas nepaskelbė aiškios oficialios reakcijos dėl Čečėnijos ambasados Kabule steigimo, "mes vis mažiau linkę pasikliauti tvirtinimais", kad Pakistano valdžia nekontroliuoja šalyje veikiančių ekstremistinių bei teroristinių organizacijų ir kad talibai esą "visiškai savarankiški", sakoma Rusijos URM pareiškime.

Anot ministerijos, Indijos pareiškimai, siejantys Pakistaną su tarptautiniu terorizmu, skamba vis įtikimiau. Islamabadas turėtų griežtai susidoroti su ekstremistinėmis grupuotėmis, nurodoma pareiškime.

URM įspėja, kad "Pakistane vykstantis spartus tarpusavio etninio ir konfesinio radikalizmo, separatizmo ir terorizmo plitimas gali turėti pačias rimčiausias pasekmes visų be išimties regiono šalių stabilumui, taip pat ir paties Pakistano valstybingumui".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.