aA
Per dvi pastarąsias savaites Marijampolėje buvo įžūliai apvogti keturi butai. Vagys į juos brovėsi naktį, kai nieko neįtardami šeimininkai ramiai miegojo.
Vieną rytą keturiasdešimtmečių marijampoliečių sutuoktinių pora, kuri gyvena R.Juknevičiaus gatvės daugiaaukštyje, salone neberado 500 litų kainavusio telefono "Siemens", o prieškambaryje - rankinėje buvusios piniginės.

Šio buto durys buvo atrakintos, nors šeimininkai yra įsitikinę, kad iš vakaro jas užrakino.

50-metė Kauno gatvės gyventoja rytą pastebėjo, jog iš spintos dingo rankinė ir joje buvę pusantro tūkstančio litų. Kosmonautų gatvėje gyvenanti moteris atsikėlusi pasigedo auksinių papuošalų bei tūkstančio 480 litų, kuriuos laikė salone.

Prieš kelias dienas atrakintas buto duris aptiko ir jauni sutuoktiniai, kurių butas yra netoli miesto nuovados. Vagys išsinešė jų rankines, kuriose buvo nedaug pinigų bei asmens dokumentai.

Tą patį rytą rankines ir dokumentus nukentėjusiems grąžino gretimo namo gyventoja. Ji šiuos daiktus rado numestus laiptinėje.

Apvogtieji gyvena skirtinguose miesto kraštuose. Nusikaltėliai į jų butus patekdavo tyliai - durų nelauždavo, jas atsirakindavo pritaikytais raktais.

Vagys į aukų miegamuosius neidavo, čiupdavo prieškambariuose bei salonuose buvusius vertingesnius daiktus.

"Apvogtų butų lauko durų spynos yra keliolikos metų senumo. Nusikaltėliai labai lengvai pritaiko plokščius bei pusmėnulio formos raktus. Kai kuriose duryse buvo po dvi spynas, tačiau šeimininkai nakčiai rakindavo tik vieną", - kalbėjo "Lietuvos rytui" kriminalistai, akcentavę, jog marijampoliečiai prastai rūpinasi savo butų apsauga.

Miegantys marijampoliečiai įžūliai buvo apiplėšinėjami ir prieš dvejus metus. Tuomet profesionalūs nusikaltėliai pasirinko kelias aukas, savo butuose įsistačiusias brangias duris.

Plėšikai sugebėjo atidaryti keturiais į staktą sulendančiais kaiščiais užrakintas duris.

"Lietuvos rytas"