aA
1985-2000 metų šachmatų pasaulio čempionas Garis Kasparovas savo straipsnyje Amerikos leidinyje apkaltino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną stengiantis pasinaudoti tuo, kad šalies gyventojai bijo vidaus ir užsienio priešų. Užsienio priešu paprastai, pasak didmeistrio, laikomas NATO blokas.
Putinas
Putinas
Savo straipsnyje žurnale "The Wall Street Journal" "Rusijos prezidentas naudojasi baime" G. Kasparovas rašo, kad "raudona gija Putino vidaus ir užsienio politikoje eina siekis pasinaudoti baime - Rusijos gyventojų baime, kad jų šalį užpuls priešo jėgos - čečėnai, NATO ar laisvosios rinkos šalininkai".

Buvęs čempionas taip pat mano, jog V. Putinas naudojasi ir Vakarų gyventojų baime, "kad be stipraus pragmatiško lyderio Rusija vėl taps nevaldoma, nestabili ir potencialiai agresyvi".

"Su KGB susijusi Putino praeitis neigiamai atsiliepė jo valdymo stiliui, kurio negalima pavadinti nei reformatorišku, nei demokratiniu", konstatuoja G. Kasparovas.

"Užuot kovojęs su realiomis priešiškomis jėgomis Rusijos viduje - korupcija, nemokšiškumu ir išpusta valstybe, Putinas sumaniai keičia žaidimo taisykles", pažymi šachmatininkas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.