aA
IBM paskelbė planus gaminti produktus, kuriuose bus įdiegta automatinė gedimų paieškos sistema. Bendrovės atstovai tiki, kad “savaiminio gydymo” technologija, kuri bus įdiegiama naujuose kompiuteriuose, gerokai sumažins sugedusių kompiuterių “nedarbingumo” laiką.
Sugedę kompiuteriai
Programinė įranga, platinama su “Support.com” licencija, gali atpažinti ir ištaisyti problemas, susijusias su neteisingu programinės įrangos konfigūravimu ar įrašymu.

Analitikų teigimu, šis IBM žingsnis parodo, kad bendrovė siekia automatizuoti techninę pagalbą, kadangi jos sutaupo vartotojo laiką, be to, sudėtingesnių problemų sprendimui reikės mažiau žmonių.

Panašią programą, diagnozuojančią kompiuterio aparatūrinės dalies gedimus, į kompiuterius jau senokai diegia kompanija HP. Pirmieji modeliai su diagnostine HP įranga Lietuvos rinkoje pasirodė dar praėjusių metų vasarą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.