aA
Pietų Afrikos Respublikoje viena moteris namuose laikė ir globojo daugiau kaip tūkstantį žiurkių. Paaiškėjus šiam faktui, moteriškė buvo išgabenta į psichiatrijos ligoninę, o sanitarinė tarnyba ėmė naikinti graužikus, kurie kėlė pavojų moters kaimynams.
Rat
Policininkai ir sveikatos pareigūnai buvo priblokšti žiurkių gausybės. Manoma, kad žiurkes 39 metų Gwynneth Quick parsinešė iš laboratorijos.

Policijos inspektorė Amanda Hattingh sakė nieko panašaus nemačiusi per visą savo ilgą tarnybos laiką. "Namai buvo pilni žiurkių. Grindjuostės sugraužtos. Kilimai sukandžioti skutais. Skylės balduose, grindyse. Žiurkių buvo tikrai daugiau kaip tūkstantis", - baisėjosi pareigūnė.

G.Quick buvo išvežta į ligoninę, kur bus stebima psichiatrų, nes, atėjus policininkams ir higienistams, ji mėgino nusižudyti.

Anot A.Hattingh, šeimininkė žiurkes parsinešė iš Stelenbošo universiteto farmakologinės laboratorijos, kurioje ji dirbo iki rugsėjo. G.Quick sakė policininkams negalėjusi žiūrėti, kaip žiurkės žudomos, kaip su jomis daromi eksperimentai.

"Visos žiurkės buvo vadinamos vardais. Atrodo, kad jos klausė šeimininkės. Tartum žiurkės būtų buvusios tos moters vaikai", - pasakojo inspektorė. Tačiau policijos ir higienistų akivaizdoje sunerimusios žiurkės įkando ir šeimininkei.

"Lietuvos rytas"