aA
Lenkijos iniciatyva surengti tarptautinę ginkluotės inspekciją Kaliningrado srityje yra prasminga, tačiau Lietuva nenori eskaluoti šios temos, teigia Lietuvos krašto apsaugos ministras Linas Linkevičius.
BNS korespondentui jis komentavo Lenkijos gynybos ministro Bronislawo Komorowskio (Bronislavo Komorovskio) raginimą Rusijai įsileisti į Kaliningrado sritį tarptautinę inspekciją, kuri patikrintų pranešimus, jog Rusija į šį savo anklavą pergabeno branduolinį ginklą.

"Bet kokios priemonės, kurios padėtų nustatyti tiesą, visada turi prasmę", BNS ketvirtadienį sakė L. Linkevičius.

Jis pridūrė, kad "šiandien nėra patikimos informacijos, kad tai tiesa", jog į Kaliningrado sritį buvo pergabenta branduolinių ginklų.

L. Linkevičius pabrėžė, kad Lietuva "atidžiai stebi padėtį".

JAV dienraštis "Washington Times" paskelbė pranešimą, esą Rusija, amerikiečių žvalgybos duomenimis, nuo praėjusio birželio gabena į savo anklavą Kaliningrade branduolinę ginkluotę, greičiausiai -kovines galvutes artimojo nuotolio raketai "Točka".

Lietuvos krašto apsaugos ministras teigė, kad "nereikia eskaluoti šios temos, nes tai gali atvėsinti NATO plėtros entuziastus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.