aA
Lietuvybę Vilniaus krašte puoselėjančios "Vilnijos" draugijos vadovas Kazimieras Garšva teigia, kad švietimo ir mokslo viceministru paskirtas Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Janas Dzilbo "veikia prieš Lietuvos valstybę".
Pasak K. Garšvos, J. Dzilbo vadovaujant Vilniaus rajono savivaldybės Švietimo skyriui, lenkiškoms mokykloms buvo skiriama kelis kartus daugiau lėšų, nei mokykloms valstybine kalba. Tai, jo nuomone, pažeidžia šalies įstatymus.

Vilniaus krašte kompaktiškai gyvena etniniai Lietuvos lenkai.

K. Garšva įsitikinęs, kad LRA neturėjo teisės prisijungti prie Naujosios politikos koalicinės sutarties, kurioje buvo numatyta, kad LRA pasiūlyti kandidatai užims švietimo ir mokslo viceministro bei Vilniaus apkrities viršininko pavaduotojo pareigas.

Jo teigimu, LRA rinkimų programa prieštarauja Lietuvos Konstitucijai ir įstatymams - ja siekiama nevalstybinėms kalboms suteikti vietinių kalbų statusą, funkcionuojančių lygiagrečiai su valstybine kalba. K. Garšva taip pat teigia, kad LRA vadovaujamos Vilniaus ir Šalčininkų savivaldybės pažeidžia tėvų konstitucinę teisę rinktis mokyklą norima kalba ir neteisėtais būdais "spaudžia tėvus".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.