aA
Baltarusija griežtai nepriims "dvejopų standartų politikos", kurios šalies atžvilgiu laikosi kai kurios jėgos Vakaruose. Tai pareiškė ketvirtadienį Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka per susitikimą su Italijos ambasadoriumi Minske Giovanni Ceruti (Džovaniu Čeručiu).
Baltarusijos lyderis įspėjo, jog "kuo didesnis bus spaudimas respublikai, tuo stipresnis bus pasipriešinimas".

"Pirmiausia tai pasakytina apie 2001 metų prezidento rinkimus", pareiškė A. Lukašenka.

Pasak jo, Baltarusijos valdžia veiks "demokratiniais metodais". "Mes surengsime rinkimus ne blogiau nei kitose valstybėse, taip pat ir NVS, kurių rezultatus jūs pripažinote", sakė jis.

Drauge prezidentas pabrėžė, kad Baltarusija "buvo ir yra nepriklausoma valstybė". Pasak A. Lukašenkos, kaip šalis įgyvendina nepriklausomą bendradarbiavimo politiką su Rytais, taip ji pasiryžusi bendradarbiauti ir su Vakarais.

Baltarusijos lyderis pažymėjo, kad Vakarų šalių parlamentai pradėjo bendradarbiauti su Baltarusijos parlamentu. A. Lukašenka paminėto tą faktą, kad daugelyje valstybių sudarytos bendradarbiavimo su Baltarusijos parlamentarais grupės.

"Italijos parlamente, pavyzdžiui, į tokią grupę įeina daugiau kaip 50 deputatų", pažymėjo A. Lukašenka.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.