aA
Latvija nuosekliai laikosi žmogaus teisių ir glaudžiai bendradarbiauja šiais klausimais su tarptautinėmis organizacijomis, kurios pripažino Latvijos laimėjimus žmogaus teisių srityje.
Taip ketvirtadienį Latvijos URM sekretorė spaudai Lyga Bergmanė komentavo BNS nesibaigiančius Rusijos priekaištus dėl rusakalbių gyventojų ir kovotojų su fašizmu persekiojimo.

Latvija nuosekliai įgyvendina žmogaus teisių gynimo politiką ir, ją remdama, tęsia dialogą su Europos Taryba ir Europos Tarybos Parlamentine Asamblėja, sakė L. Bergmanė, pažymėdama, kad tokį pareiškimą prieš kelias dienas padarė ir užsienio reikalų ministras Indulis Bėrzinis Europos tarybos ministrų sesijoje Strasbūre.

Ketvirtadienį priekaištų Latvijai vėl pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Igoris Ivanovas.

Uzbekijoje jis sakė žurnalistams, kad Rusijos vadovybė gins persekiojamus žmones visomis galimomis teisėtomis priemonėmis, taip pat per tarptautines institucijas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.