aA
Sekančią savaitę “Macworld” konferencijoje “Apple” žada padidinti siūlomų kompiuterių spartą. Bendrovė, norėdama pagerinti savo finansinius rodiklius, pristatys naujus stalinius “Power Mac” kompiuterius su greitesniais procesoriais bei išvaizdą pakeitusius “PowerBook” nešiojamuosius kompiuterius.
Konferencijoje bus pristatyti keturi nauji “Power Mac” modeliai. Sparčiausias jų bus 733MHz spartos G4, pralenksiantis visus egzistuojančius “Apple” kompiuterius. Kitų trijų kompiuterių sparta bus nuo 466 iki 666MHz.

Visuose kompiuteriuose bus 133MHz sisteminė magistralė (ankstesniuose modeliuose buvo naudojama 100MHz magistralė).

Kompiuterių paspartėjimas priartins “Apple” prie atvirosios architektūros kompiuterių. Jau dabar pardavinėjami 1,5GHz spartos kompiuteriai su “Pentium 4” procesoriais.

Ilgiau, nei metus “Macintosh” spartą ribojo 500MHz “lubos”, kurias pramušti panoro kompanijos vadovas Steve’as Jobsas.

Nors matematiškai skaičiuojant galima pamanyti, kad 1,5GHz “Pentium 4” procesoriai yra tris kartus spartesni, nei “Power Mac” su 500MHz procesoriumi, taip nėra. Tačiau eiliniai vartotojai dažniau žiūri į skaičių, o ne į galimybių skirtumą. Tai smarkiai kenkia “Apple” kompiuterių paklausai.

Taip pat tikimasi, kad konferencijoje bus pristatyti nauji “G4 PowerBook” modeliai kodiniu pavadinimu “Mercury”. Tai bus pirmieji nešiojamieji “Apple” kompiuteriai su G4 procesoriais. Bet gali būti, kad norėdami sumažinti šių kompiuteri svorį ir storį, “Apple” produktų kūrėjai iš jų pašalins papildymo stalčius, į kuriuos galima įdėti papildomą diskinį kaupiklį ar kitokį įrenginį. Šiuose kompiuteriuose bus ličio polimerų baterija bei pirmieji su “PowerBook” komplektuojami DVD įrenginiai.

“Macintosh”gerbėjai taip pat gali laukti “Mac OS 9.04” atnaujinimo – “Mac OS 9.1”. Kai kurios naujojoje operacinėje sistemoje būsiančios galimybės įtrauktos ir į “Mac OS X” projektą.

Tačiau senų produktų sankaupos sandėliuose gali priversti kompaniją naujausius modelius pristatyti kiek vėliau.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.