aA
Ketvirtadienį vakare Filadelfijoje nugriuvus upės prieplaukai, ant kurios po atviru dangumi buvo įrengtas naktinis klubas, žuvo 3 žmonės ir sužeisti mažiausiai 29.
Prie nugriuvusios 34-osios prieplaukos atvykę gelbėtojai, ugniagesiai ir JAV pakrantės apsaugos pareigūnai traukė iš nuolaužų pilnos Delavero upės dešimtis klubo lankytojų. Darbams trukdė tamsa ir blogas oras.

Kai kurių sužeistųjų būklė apibūdinama kaip sunki.

Liudininkų pasakojimais, klube "Heat" šoko 75 žmonės, kai 20 val. 30 min. vietos (penktadienį 1 val. 30 min. Lietuvos) laiku įgriuvo baro ir šokių aikštelės grindys. Dalis klubo lankytojų šventė draugo gimtadienį.

Iš pradžių manyta, kad vandenyje atsidūrė 50 žmonių, bet iš upės ištraukti tik 34. Ant kai kurių buvo užkritęs brezentinis klubo stogas. 8 žmonės laikomi dingusiais be žinios.

Vidurnaktį rengtasi atšaukti gelbėtojus, nes dirbti kylant potvynio bangai bei artinantis audrai, darėsi vis pavojingiau.

Delavero upės krantinėse įrengta daug restoranų bei užeigų. "Heat" buvo pastatytas palyginti neseniai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.