aA
Popiežius Jonas Paulius II serga Parkinsono liga. Tai pirmą kartą pripažino vienas jo gydytojų, chirurgas Gianfranco Fineschi (Džanfrankas Fineskis), kurio interviu spausdina ketvirtadienį Italijos žurnalas "Oggi". 1994 metais šis gydytojas darė popiežiui, kuriam dabar 80 metų, klubo sąnario operaciją.
Pope
"Daug chirurginių operacijų ir Parkinsono liga verčia jį kentėti vis daugiau ir daugiau", sakė G. Fineschi. "Aš nurodau, kad jis daugiau ilsėtųsi, bet tai nepavyksta".

Pasak gydytojo, praėjusių jubiliejinių 2000 metų iškilmės labai nuvargino Joną Paulių II, tačiau jis neketina apriboti savo veiklos. Jubiliejiniai renginiai oficialiai baigiasi Romoje sausio 6 dieną, bet Šventojo Tėvo darbo grafike jau numatytos kelionės į Siriją, Maltą ir Ukrainą.

"Kaskart, kai popiežius išvyksta į kelionę arba kai jis pavargsta po oficialių ceremonijų, aš nerimauju dėl jo, pažymėjo gydytojas. Šventojo Tėvo organizmas stiprus, tvirtas. Jis - kaip plaukikas. Bet be Dievo pagalbos jis negalėtų būti aktyvus".

Iki šiol Vatikanas oficialiai nepripažino, kad popiežius serga Parkinsono liga, nors pastaraisiais metais buvo pastebimi visi išoriniai šios sunkios ligos požymiai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.