aA
Su internetu susieti mobilieji telefonai ir naujoji asmeninių informacijos tvarkytuvų karta gali būti naujosios kompiuterių virusų aukos.
Technologijų ekspertai perspėja, kad nusikaltėliai gali sukurti virusą, gerokai pavojingesnį nei “Love Bug” ir taip palikti verslininkus be ryšio kelioms dienoms.

Mobilių telefonų virusai gali įrašyti pokalbius ir persiųsti juos kitiems, ištrinti pinigus iš elektroninių piniginių ar prirašyti milžiniškas sąskaitas už telefoną.

Kompiuterių virusai veikia tik tuomet, kai vieni elektroniniai įrenginiai yra susieti su kitais, taigi WAP protokolu besinaudojantys mobilieji telefonai – puikus taikinys atakoms.

Telefonų kūrėjai jau svarsto keletą būdų, kaip apsaugoti įrenginius nuo pavojų. Vienas jų – atskirti telefonuose esančias programas, kad jos negalėtų pasinaudoti viena kita.

Taigi, gavus elektroninio pašto laišką, virusas negalėtų paskambinti jame atsiųstu telefono numeriu.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.