aA
Aštriadančiai lietuviai, apsiginklavę golfo lazdomis, paplūdimiu atslenka į tavo namus - šie garsaus Holivudo aktoriaus Melo Gibsono juokais pasakyti žodžiai, atrodo, tampa pranašiški. Pirmosiomis Naujųjų metų dienomis Vokietijos policijos suvestinėse užfiksuoti lietuviai pasižymėjo agresyvumu.
Tiesa, golfo lazdos lietuviams pasirodė per menkos, o saulėto paplūdimio apsnigtuose Vokietijos miesteliuose nebūtum radęs ir su žiburiu. Trys vyriškiai, ginkluoti beisbolo lazdomis, pirmadienio vakare įsiveržė į tuo metu uždarytą barą Alhorno miestelyje netoli Delmenhorsto (Šiaurės Vokietija) ir bandė pagrobti dvi moteris. Jas apgynė tuo metu bare buvusi jo savininkė, ir vyriškiai pabėgo.

Į policijos rankas pirmas pakliuvo 29 metų rusas, gyvenantis Osnabriuko apylinkėse. Maždaug pirmą valandą nakties pareigūnai sulaikė 21 bei 23 metų iš Lietuvos atvykusius jaunuolius. Juos bare užpultos merginos iš karto atpažino. Jau kitą dieną teisėjas leido suimti abu lietuvius.

Jie iš baro spėjo pagrobti svetimą pasą, šiek tiek grynųjų pinigų ir drabužių, tad buvo apkaltinti plėšikavimu. Abu jaunuoliai atsisakė policijai duoti parodymus.

Pietų Vokietijoje, Hofo miestelyje vykusioje diskotekoje, 18 metų lietuvis ankstyvą šeštadienio rytą įsivėlė į peštynes, kurios kilo tarp dviejų priešiškai nusiteikusių grupuočių. Į diskoteką iškviesti policijos pareigūnai sutramdė įsikarščiavusius jaunuolius.

Kai jau niekas nebesitikėjo pasipriešinimo ir viena grupė, lydima pareigūnų, ruošėsi palikti šokių salę, gerokai nuo alkoholio apsvaigęs lietuvis nusprendė nepasiduoti. Chuliganas, matyt, tikėjosi sustabdyti išvažiuojančiuosius maždaug tris kilogramus sveriančiu akmeniu - jį policininkai rado jaunuolio kišenėje.

Užvakar vakare Garbeko miestelyje po juoda megzta kauke veidą paslėpęs vyriškis išgąsdino dvi moteris, kurios kioske pardavinėjo loterijos bilietus. Grasindamas šaunamuoju ginklu, plėšikas privertė savo aukas sukrauti dienos uždarbį į baltą maišelį su užrašu "Durable" ir pėsčiomis dingo iš akiračio.

Praėjus vos 45 minutėms nuo šio netikėto užpuolimo, policijos pareigūnai sulaikė Garbeke gyvenantį 21 metų Lietuvos pilietį. Įvykis tiriamas.

"Lietuvos rytas"