aA
Izraelis ir palestiniečiai, siekdami pamėginti nutraukti jau tris mėnesius nesiliaujančius susirėmimus ir aptarti taikos galimybes, artimiausiomis dienomis pasiųs savo atstovus į Vašingtoną, trečiadienį pranešė Vakarų diplomatas.
Be to, Izraelio ministro pirmininko Ehudo Barako sekretoriato išplatintame pranešime sakoma, kad bus įkurtas trišalis Izraelio, JAV ir palestiniečių komitetas, kuris sieks "užkirsti kelią terorizmui" ir sumažinti smurtą.

"Barakas ir (palestiniečių prezidentas Yasseras (Jasiras)) Arafatas susitarė su prezidentu (Billu (Bilu)) Clintonu (Klintonu) pasiųsti į Vašingtoną savo derybininkus, kad jie su JAV administracija pamėgintų suartinti šalių pozicijas", sakė Vakarų diplomatas.

"Pirmi atvyks izraeliečiai, o palestiniečiai atvažiuos galbūt kitą savaitę. Tačiau surengti tiesioginių Izraelio atstovų ir palestiniečių derybų nenumatoma", pridūrė diplomatas.

E. Barako sekretoriato pranešime pabrėžiama, kad šis žingsnis nereiškia, jog Izraelis atnaujina taikos derybas su palestiniečiais, kurios pateko į aklavietę žlugus liepos mėnesį vykusioms deryboms Jungtinėse Valstijose ir prasidėjus Izraelio ir palestiniečių susirėmimams.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.