aA
Federalinės pajėgos neabejoja Čečėnų karo vado Radujevo mirtimi. Patvirtinama netikėta Radujevo mirtis, taip pat rastas bei rengiamas tyrimui jo lavonas. Rusų kariškiai teigia sutrukdysią išgabenti į Gruziją ir Basajevą, kurio sveikatos būklė labai sunki.
Kariškiai kol kas nepraneša nei kur buvo užmuštas Radujevas, nei jo mirties detalių. Todėl gali iškilti tam tikrų abejonių šios informacijos tikrumu.

Žinoma tai, kad dėl savo veiklos Čečėnijoje Radujevas turėjo nemaža kraujo priešų. Būtent jie mažiausiai du kartus pasikėsino į Radujevą 1996 m. pavasarį ir tris kartus 1997 m. balandį, birželį bei spalį. Be to, 1996 m. pasirodė informacija, kad Radujevo tėvas buvo užmuštas būtent kraujo priešų.

Federalinės pajėgos šiandien patvirtino informaciją, kad Basajevo sveikata labai prastos būklės ir čečėnų kovotojai ketina išvežti jį gydyti per Gruzijos teritoriją. Basajevas, rusų kariškių teigimu, retai atgauna sąmonę, o jo pėdos amputacija sukėlė komplikacijas. Be to, skeveldrai pažeidus regos nervą, jis praranda regėjimą. Kariškiai tvirtina, kad specialus kovotojų būrys šiuo metu neša Basajevą Gruzijos sienos link.

Net jei čečėnų kovotojams pavyktų nusigauti iki Gruzijos sienos, federalinės pajėgos tikina patikimai uždariusios visus įmanomus praėjimus prie sienos. Maža to, nepatikrintais duomenimis, Basajevo operacijos lauko sąlygomis metu buvo užkrėstas kraujas ir jį išgelbėti gali tik skubi medikų pagalba ir kraujo perpilimas. Federalinės pajėgos tvirtina, kad ir Basajevo dienos suskaičiuotos.