aA
Pasak dienraščio, patologoanatominio tyrimo metu nustatyta, kad mergaitė sirgo ūmia virusine liga. Infekcija pažeidė jos kvėpavimo takus - ten pastebėta kraujosrūvų.

Specialistai mano, kad mergaitė galėjo mirti nuo gripo, tačiau tikslią vaiko mirties priežastį turės nustatyti Vilniaus ekspertų komisija.

Trečiadienį Panevėžyje buvo paskelbta gripo epidemija. Praėjusią savaitę ūmiomis virusinėmis ligomis mieste sirgo 1342 panevėžiečiai, iš jų 867 vaikai. Panevėžyje 10 tūkstančių žmonių teko 109 susirgimai.

Epidemija skelbiama, kai 10 tūkst. gyventojų tenka 100 ligos atvejų.

Trečiadienį dėl gripo epidemijos buvo nutrauktos pamokos Panevėžio rajono Krekenavos M. Antanaičio vidurinėje mokykloje. Per dvi pirmąsias savaitės dienas čia susirgo apie 40 proc. mokinių.

Gripo epidemija taip pat paskelbta Zarasų rajone bei trijuose miestuose - Šiauliuose, Panevėžyje ir Visagine. Prie epideminio slenksčio artėja ir Vilnius bei Kaunas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.