aA
Žinomas politikas, buvęs Baltarusijos ministras pirmininkas Michailas Čigiris mano, kad 2001 metais Baltarusijoje įvyks kardinalių permainų.
Dauguma gyventojų jau įsitikino, kad dabartinės šalies vadovybės pasirinktas politinės ir ūkio raidos kelias atvedė ją į aklavietę. Todėl yra pagrindo manyti, kad absoliuti gyventojų dauguma bus pasirengusi pakeisti situaciją per prezidento rinkimus. Vadinasi ateityje, 2001-aisiais, gali būti pakeistas ir lyderis", sakė Michailas Čigiris interviu agentūros BelaPAN" korespondentui.

Vertindamas politinę ir ekonominę padėtį, buvęs premjeras sakė, jog ir ne specialistai mato, kad šalis pateko į tarptautinę izoliaciją, į ekonomiką nieko neinvestuojama. Baltarusija daug skolinga Rusijai už energiją, iš Rusijos jau vežami maisto produktai, ko niekada istorijoje nebuvo.

"Liūdna ateitis mūsų laukia, jeigu laikysimės to paties kurso. Neturi perspektyvos kolūkių ir tarybinių ūkių santvarka: tai supranta kiekvienas žmogus, sugebantis nagrinėti situaciją. Tokia pat ir ekonomikos būklė", sakė M. Čigiris. Raportus apie laimėjimus ir ūkio augimą jis pavadino "fikcijomis ir prirašinėjimais". Pats tiksliausias ekonomikos būklės rodiklis - darbo užmokestis. Jeigu bendrasis vidaus produktas augtų, didėtų ir darbo užmokestis. o dabar jis mažesnis nei 1996 metais", teigė politikas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.