aA
Kadenciją baigiantis JAV prezidentas Bilas Klintonas (Bill Clinton) ir jo žmona Hilari (Hillary) praėjusią savaitę pasirašė dokumentus dėl namo Vašingtone už 2 mln. 850 tūkst. dolerių pirkimo, informavo Baltieji rūmai.
Šiais duomenimis, Klintonai (Clintons) nusižiūrėjo 1951 metais statytą daugiau kaip 500 kvadratinių metrų pločio vilą su 13 arų žemės sklypu viename geriausių Vašingtono šiaurės vakarinės dalies kvartalų, vadinamajame Observatorijos rajone. Namas, anot laikraščio "Washington Post", turi 16 kambarių, iš jų - šešis miegamuosius, šešis vonios kambarius ir darbo kabinetą, taip pat baseiną kieme.

Pirkimo sutartį pirmoji JAV pora pasirašė praėjusį penktadienį, t.y. paskutinę praėjusių metų darbo dieną. Pirkiniui finansuoti ji iš "Citibank" banko paėmė 1 mln. 995 tūkst. dolerių paskolą, įkeisdama naują namą. Iškart B.Klintonui (Bill Clinton) ir jo žmonai, kuri netrukus pradės eiti senatorės pareigas, reikės sumokėti 30 proc. sandorio sumos. "Washington Post" pastebi, kad naują savo namą demokratai B.Klintonas (Bill Clinton) ir Hilari (Hillary) pirko iš respublikonų poros. Pastaroji iš pradžių prašė 3 mln. 500 tūkst. dolerių.

Naujasis namas yra akligatvio, netoli kurio yra JAV viceprezidento rezidencija, vadinamieji Admirolo rūmai, gale. Pasak Vašingtono spaudos, kvartale gyvena daugiausiai diplomatai, pasiturintys ir įtakingi žmonės. Kitoje gatvės pusėje stovi karališkoji Danijos ambasada, toliau gatve yra Italijos ambasada, o taip pat netoliese yra įsikūrusios Didžiosios Britanijos ir Naujosios Zelandijos ambasados. Tiesioginiai B.Klintono (Bill Clinton) kaimynai bus verslininkas ir respublikonų aktyvistas Veinas Bermanas (Wayne Berman) ir buvęs Iždo sekretorius Nikolas Breidis (Nicholas Brady).

Pirmoji JAV pora, kuri turės išsikraustyti iš Baltųjų rūmų, kai sausio 20 dieną pasibaigs antroji B.Klintono (Bill Clinton) kadencija, ieškojo namo šalies sostinėje, mat Hilari Klinton (Hillary Clinton) Senate atstovaus Niujorko valstijai. H.Klinton (Hillary Clinton) nori, kad naujasis namas būtų savotiška jos rezidencija bei vieta, kur galėtų dirbti padėjėjai, remsiantys ją rengiant memuarus apie Baltuosiuose rūmuose praleistus metus.

Klintonai (Clintons) 1999 metais už 1,7 mln. dolerių nusipirko namą Čapakvoje Niujorko valstijoje, kad politinių ambicijų turinti H.Klinton (Hillary Clinton), kaip vietos gyventoja, galėtų dalyvauti Senato rinkimuose. Tikimasi, kad B.Klintonas (Bill Clinton) nuo šiol apsistos namuose Čapakvoje.

Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją pasiteiravus, ar jis gali sau leisti pirkti antrą namą, B.Klintonas (Bill Clinton) atsakė, jog tikisi, kad taip - galų gale jis juk susirasiąs kokį nors darbą.

B.Klintonas (Bill Clinton) sausio 20 dieną valstybės vairą perduos savo įpėdiniui respublikonui Džordžui V.Bušui (George W.Bush).

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.