aA
Ilgų distancijų plaukikas, pasaulio rekordo autorius slovėnas Martinas Strelas, išilgai perplaukęs visą Dunojaus upę, ketina įveikti ir Misisipę.
Jeigu sportininkui pavyks, tada jis pagerins rugpjūčio mėnesį savo paties pasiektą rekordą, kai Dunojumi jis nuplaukė 3000 kilometrų. Misisipė yra 3756 km ilgio.

"Niekas anksčiau nėra bandęs perplaukti Misisipę per visą jos ilgį. Beje, vienam vyrui pavyko tai padaryti kanoja,” agentūrai "Reuters" teigė Strelas.

Atkaklusis slovėnas savo ilgąjį plaukimą ketina pradėti Itakos ežere Šiaurės Minesotoje 2001-ųjų liepos 1-ąją ir pasiekti Naująjį Orleaną po 70 dienų. Beje, Dunojų jis įveikė per 59 dienas.

Pačiam sportininkui daugiau rūpesčių kelia ne tai, kaip gauti didžiojo plaukimo organizavimui reikalingą milijoną dolerių, tačiau saugumo užtikrinimas plaukimo metu.

"Surinkti pinigus bus lengviau nei sugalvoti, kaip apsisaugoti nuo upėje plaukiojančių krokodilų ir gyvačių," prisipažino 46 metų slovėnas. Gitaros mokytojo profesiją turintis Strelas, kuris pirmasis nuplaukė iš Afrikos į Europą, kasdien treniruotėse plaukioja po 4 valandas.

Plaukdamas Dunojumi, sportininkas neteko 10 kilogramų svorio, nors maitindavosi 3 kartus per dieną.

Kokia jo sėkmės priežastis?

"Raudonas vynas. Aš negaliu be jo gyventi – kiekvieną dieną išgeriu litrą vyno,” prisipažino Strelas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.