aA
Virusų, atakuojančių elektroniniu paštu, kiekis per metus padidėjo 300 procentų. Tokius duomenis pateikė virusų stebėjimo kompanija “Message Labs”. Jos atstovai tikina, kad iki lapkričio mėnesio pabaigos jos filtrai pastebėjo ir sustabdė 155528 elektroninio pašto virusus. Tai reiškia, kad per 3 minutes buvo “pagaunamas” bent vienas virusas.
Virus Alert
Kai kuriais mėnesiais bent prie vieno iš 700 elektroninių laiškų buvo prijungtas virusas. Palyginus su pačia 2000 metų pradžia, šis kiekis padidėjo 300 procentų – tuomet virusai “prikibdavo” tik prie vieno iš 2000 laiškų.

Per gegužės mėnesį, kuomet išplito žymusis “Love Bug” virusas, buvo registruota 23290 pranešimų apie užkrėstus laiškus. Bet kai kurie mėnesiai buvo netgi pavojingesni. Pavojingiausių mėnesių sąraše pirmavo spalis (30678 incidentai), antrasis buvo lapkritis (23961 incidentas).

“Message Labs” kiekvieną dieną patikrina apie 3 milijonus elektroninių laiškų. Jų sudarytame “populiariausiųjų” virusų sąraše pirmauja “Love Bug”, antrasis – “JS/Kak-m”. Pastarasis virusas prisijungia prie “Outlook Express” pašto tikrinimo programos net tuomet, kai neatidaroma prie laiško prikabinta byla.

Sąraše taip pat yra “ProLin” virusas, tariamai siūlantis “Nuostabų “Shockwave Flash” filmuką”. “ProLin” virusas tikrina visus įmanomus diskinius kaupiklius ir gadina .zip, .mp3 ir .jpg formato bylas.

“Message Labs” pirmąją žinutę su “Love Bug” virusu pagavo gegužės mėnesio 4 dieną, kuomet vieniša žinutė atkeliavo iš Filipinų.

Kompanijos atstovas Alexas Shippas mano, kad 2001 metai virusų atžvilgiu tikrai nebus skurdesni, nes šie su kiekviena diena tampa vis protingesni ir pavojingesni.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.