aA
Penktadienį paskelbus dviejų naujausių visuomenės nuomonės apklausų rezultatus paaiškėjo, kad artėjančiuose ministro pirmininko rinkimuose dabartinis vyriausybės vadovas Ehudas Barakas (Ehud Barak) patirs triuškinantį pralaimėjimą.
Ehud Barak
"Dahaf" instituto apklausa, paskelbta "Yediot Aharanot" dienraštyje, parodė, kad E.Barakas (Ehud Barak) dešiniųjų kandidatui Arieliui Šaronui (Ariel Sharon) pralaimės santykiu 35 prieš 48 procentus, 17 procentų respondentų dar nepasisprendus.

Iš "Gallop" atliktos apklausos respondentų 24 procentai sakė balsiuosiantys už E.Baraką (Ehud Barak), 45 procentai balsus žadėjo atiduoti A.Šaronui (Ariel Sharon). 31 procentas sakė, kad dar nepasisprendę.

Ministro pirmininko rinkimai vyks vasario 6 dieną. Jie buvo paskelbti gruodžio pradžioje netikėtai atsistatydinus E.Barakui (Ehud Barak), kuris pareiškė norįs naujų visuomenės įgaliojimų.

"Gallop" apklausa taip pat parodė, kad E.Barako (Ehud Barak) šansai laimėti rinkimus nepadidėtų, jeigu jis ir pasirašytų taikos sutartį su palestiniečiais.

Jeigu taip įvyktų, 34 procentai respondentų paremtų E.Baraką (Ehud Barak), taip pritardami ir taikos susitarimui, 54 procentai sakė, kad balsuotų už A.Šaroną (Ariel Sharon).

E.Barakas (Ehud Barak) negalėtų laimėti ir prieš savo pirmtaką Benjaminą Netanjahu (Benjamin Netanyahu), kuris rinkimuose nedalyvaus. 51 procentas rinkėjų sakė, jog balsuotų už B.Netanjahu (Benjamin Netanyahu), 31 procentas - už E.Baraką (Ehud Barak). Nobelio premijos laureatui Šimonui Peresui (Shimon Peres) sektųsi geriau nei E.Barakui (Ehud Barak), nes rinkimuose jis surinktų 45 procentus balsų, o A.Šaronas (Ariel Sharon) - 41 procentą balsų.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.