aA
Premjeras Rolandas Paksas pasveikino Lietuvos gyventojus su artėjančiais Naujaisiais metais, pažymėdamas, kad šalies ateitis yra pačių Lietuvos žmonių rankose. Penktadienį išplatintame premjero sveikinime reiškiama viltis, kad kitame amžiuje šalies laukia geresni laikai, tačiau pažymima, kad vien Vyriausybės pastangų tam neužteks.
Rolandas Paksas
© ELTA
"Jokia valdžia, jokie užsienio partneriai ar investuotojai nesukurs mūsų šalyje gerovės. Lietuvos ateitis yra Lietuvos žmonių rankose. Gerose, patikimose rankose", rašo Vyriausybės vadovas.

"Jokia valdžia neturi dovanų maišo. Valdžia nieko nesukuria ir nepagamina. Vienintelė dovana, kurios jūs šiandien turite reikalauti iš valdžios - kad ji leistų kiekvienam stipriam ir sveikam piliečiui dirbti, užsidirbti duoną sau, savo vaikams ir savo seneliams. Vienuoliktaisiais Nepriklausomybės metais Lietuvos valdžia pagaliau turi patikėti dirbančiu žmogum, nes jis ir ją maitina. Demokratinėje šalyje valdžia ne valdo ir kontroliuoja savo piliečius, o jiems tarnauja", rašo R. Paksas.

Premjeras ragina šiapus XXI amžiaus slenksčio palikti pyktį ir priešiškumą, o į žmonių žodyną sugrąžinti tris pamirštus žodžius - padorumas, pasitikėjimas ir pareiga.

"Padorumas turi tapti kiekvieno žmogaus, pareigūno, politiko veiksmų svarbiausiu kriterijum . Turi būti atstatytas kiekvieno žmogaus pasitikėjimas savo teisėmis ir galiomis, jo pasitikėjimas kitais žmonėmis ir demokratiškai išrinkta šalies valdžia. O svarbiausia - kiekvienas iš mūsų turime prisiimti pareigą Tėvynei . Prisiimkime ją visam gyvenimui. Tėvynę mylėsime tiek, kiek būsime į ją įdėję savo pačių darbo. Meilė Tėvynei, pasididžiavimas ja vėl turi tapti natūralia kiekvieno Lietuvos piliečio savastimi", rašoma sveikinime.

R. Paksas teigia esąs įsitikinęs, kad naujas amžius Lietuvoje nebebus valdžios amžius, kad kiekvienas žmogus gyvens žmoniškai, o naujasis tūkstantmetis skaičiuos laiką Lietuvos naudai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.