aA
Konfliktas, kilęs dėl domenų vardų kinų kalba tarp Kinijos Interneto Informacijos centro CNNIC ir amerikiečių kompanijos “VeriSign”, įgavo nacionalistinį atspalvį. Praėjusį mėnesį “VeriSign” paskelbė apie tai, kad ji pradeda domenų vardų su galūne .com ir .org registraciją kinų, japonų ir korėjiečių kalbomis. Tą patį atlieka ir CNNIC.
Kinijos vėliava
Pagrindinė problema yra ta, kad Kinijos valstybinis registratorius ir vienas iš “VeriSign” partnerių “i-DNS.net”, registruoja domenų vardus nepriklausomai vienas nuo kito. O tai reiškia, kad egzistuoja galimybė užregistruoti du vienodus pavadinimus, kurie atves vartotojus į skirtingus puslapius. Kinijos vartotojai bus nukreipiami į CNNIC centro užregistruotus puslapius, o likusio pasaulio vartotojai – į “i-DNS.net” užregistruotus puslapius.

Ekspertų nuomone, tokia Kinijos valdžios pozicija gali dalinai pristabdyti kiniškos pasaulinio tinklo dalies vartojimą pasaulyje. “Tai gali sukelti netvarką tinkle ir netgi fragmentuoti internetą” – kalbėjo Bjornas Stabellis, interneto konsultacijų firmos “Web Technology Solutions” direktorius Pekine.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.