aA
Opozicinės LDDP lyderis Česlovas Juršėnas teigia, kad Seime nebeliko valdančiosios daugumos.
Spaudos konferencijoje pirmadienį jis teigė, kad konservatoriai ir konservatyvieji krikščionys demokratai sudaro mažiau negu pusę Seimo narių, ir tai ypač atskleidė praėjusią savaitę pasibaigusi neeilinė Seimo sesija.

Dabar Konservatorių frakcijai priklauso 61 Seimo narys, o Krikščionių demokratų - 12. Seimo pirmininkas frakcijai priklausyti negali. Iš viso Seime yra 137 nariai.

Pasak Č. Juršėno, jėgų pasiskirstymas išryškėjo svarstant Operatyvinės veiklos įstatymo pataisas, nes jų "ko gero, išsigando ir kai kas iš konservatorių "disidentų", manydami, kad jis gali būti pritaikytas ne tik konservatorių oponentams, bet ir kai kuriems partijos vidaus priešams".

Č. Juršėno teigimu, dalis Konservatorių frakcijos narių atsisakė balsuoti už tokį įstatymo projektą, ir Seimo vadovybei tapus aišku, kad įstatymas nebus priimtas, buvo nutarta nerizikuoti.

Ketvirtadienį Seimo posėdyje konservatorių frakcijos iniciatyva buvo nuspręsta padaryti Operatyvinės veiklos įstatymo pataisų svarstymo pertrauką, kol bus išsiaiškinti šio projekto niuansai, susiję su Konstitucija.

Šiomis pataisomis būtų leista sekti Seimo ir Vyriausybės narius.

Č. Juršėnas įsitikinęs, kad "iš šito nebalsavimo galima daryti išvadą, kad konservatoriai netgi kartu su konservatyviaisiais krikdemais jau nebeturi daugumos Seime".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.