aA
Vyriausybė kol kas nepritarė siūlymui įvesti baudas už kalbėjimą mobiliuoju telefonu prie vairo. Ministrų pasitarime buvo svarstytas siūlymas įvesti baudas tiems vairuotojams, kurie vairuodami kalba mobiliuoju telefonu be specialios įrangos. Buvo siūloma vairuotoją bausti bauda nuo 100 iki 200 litų.
Mobile driver
Tačiau toks siūlymas buvo atmestas, nes nebuvo pateikta pakankamai argumentų.

Pasak premjero atstovo spaudai R. Paleckio, nėra statistikos apie avaringumą dėl pokalbių mobiliuoju telefonu vairuojant, o argumentai, kad tokie draudimai įvesti kai kuriose pasaulio šalyse, nėra pakankami.

Kelių policijos tarnybos komisaras Juozas Truska BNS korespondentui sakė, jog statistikos, kiek avarijų vyksta dėl vairuotojo pokalbių mobiliuoju telefonu, nėra, nes kai į įvykio vietą atvyksta policija, vairuotojai paprastai telefonu jau nebekalba.

Pasak J. Truskos, vienas iš argumentų, kodėl nebuvo pritarta baudų įvedimui, yra gana brangi "laisvų rankų" mobiliojo telefono įranga, kurią tektų įsigyti norint važiuojant kalbėti telefonu. Pati paprasčiausia "laisvų rankų" įranga kainuoja 100 litų, sudėtingesnės - 400 ir daugiau litų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.