aA
Kitąmet Lietuvos kariuomenę ketinama pradėti ginkluoti JAV pagamintais šautuvais M-14, kurie bus modernizuojami į snaiperinius šautuvus. Kaip pranešė "Respublika", pasak Krašto apsaugos ministerijos (KAM) Gynybos štabo vado pulkininko Antano Jurgaičio, šiuo metu jau pagaminti ir išbandyti keli modernizuoti M-14 šautuvai.
Gun
Pasak karininko, perdarytų ginklų savybės patenkina snaiperių šautuvų reikalavimus.

Modernizuoti M-14 buvo bandyta netoli Kauno esančiame atskirojo jėgėrių bataliono poligone. Netrukus snaiperinis šautuvas bus oficialiai pristatytas.

Pasak pulkininko A. Jurgaičio, JAV dovanoti šautuvai modernizuojami Lietuvoje. Čia gaminami optiniai taikikliai, kojelės ir kitos dalys.

Neseniai Lietuvos kariuomenė buvo suplanavusi įsigyti naujų snaiperinių šautuvų, tačiau dėl blogo finansavimo planų teko atsisakyti.

Perdaryti į snaiperinius šautuvus M-14 iki šiol naudojami nemažai pasaulio kariuomenių. JAV karinės pajėgos naudoja pagal M-14 modelius padarytus M-21 ir M-40 snaiperinius šautuvus, Izraelio kariuomenėje naudojamas snaiperinis šautuvas M-14 IDF.

JAV Lietuvos kariuomenei prieš kelerius metus dovanojo 40 tūkstančių automatinių šautuvų M-14. Modernizuotais modeliais ketinama apginkluoti snaiperius, dalį šautuvų ketinama skirti Krašto apsaugos savanorių pajėgoms.

"Respublikos" žiniomis, kadangi dovanotieji šautuvai yra nenauji, ne kiekvienas M-14 gali būti perdarytas į snaiperinį šautuvą. Dalis jų yra tiesiog nepatikimi. Tačiau siuntoje yra ir labai geros kokybės šautuvų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.