aA
"Bitė GSM" šiemet pasiūlė Seimui ne tik mažesnius tarifus. Parlamentarams taip pat bus nemokamai išnuomoti prabangūs mobilieji telefonai "Nokia 6210", "Bitės GSM" salonuose kainuojantys 1299 Lt. Kol Seimo ir "Bitės GSM" sutartis nepasirašyta, naujieji pokalbių telefonu tarifai dar neskelbiami.
Mobile
Redakcijos žiniomis, piko valandomis skambinant mobiliuoju telefonu į laidinį minutė pokalbio Seimo nariams kainuos 39 centus.

Skambinant į "Omnitel" ir "Tele2" tinklus minutė kainuos 33 centus, o į "Bitės GSM" tinklą - 21 ct. Vakarais, savaitgaliais ir švenčių dienomis pokalbiai bus dar apie 30 proc. pigesni. Beje, paprastiems abonentams tokie patys pokalbiai kainuoja 4-6 kartus brangiau.

Praėjusios kadencijos Seimo nariai už pokalbius mobiliuoju telefonu mokėjo 20-30 centų daugiau, tačiau šiais metais jie atpigo atsisakius sujungimo mokesčio. Seimo Informacijos ir technologijų departamento vedėjo Jono Mileriaus teigimu, tiek "Bitė GSM", tiek "Omnitel" siūlė daugmaž vienodas sąlygas. "Tele2" dalyvauti konkurse negalėjo, nes šio tinklo ryšys neapima visos Lietuvos.

Sutartis su "Bite GSM" bus pasirašyta ketveriems metams. J.Milerius neatmetė galimybės, jog pokalbiai mobiliuoju telefonu greitai dar gali pigti, todėl būtų naudingiau konkursus rengti kas porą metų. Tačiau tokiu atveju Seimo nariams ir darbuotojams kiltų nepatogumų, nes įpusėjus kadencijai tektų keisti telefonų numerius.

Naujus aparatus parlamentarai gaus po Naujųjų metų. Kol kas dar neaišku, ar keisis telefono numeriai antrą arba trečią kadenciją dirbantiems parlamentarams. Seimo senbuviai naudojasi ir "Bitės GSM", ir "Omnitel" paslaugomis.

Kiekvienam paprastam Seimo nariui iš valstybės biudžeto kas mėnesį skiriama 150 litų sumokėti už pokalbius telefonu. Kuo parlamentaro pareigos aukštesnės, tuo kalbėti telefonu nemokamai jis gali ilgiau.

Pavyzdžiui, Seimo pirmininkui, jo pavaduotojams, opozicijos lyderiui ir Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui kas mėnesį dar skiriama po 500 litų sumokėti už pokalbius telefonu. Seimo nariai, viršiję numatytus limitus, "praplepėtus" pinigus turi traukti iš savo kišenių.