aA
Už naujausią kūrinį - parlamentarės Nijolės Steiblienės portretą "honorarą" gavęs menininkas sakosi įamžinęs jau trijų Seimo kadencijų narius, tačiau didžiausio atlygio sulaukęs iš sušaudyto nusikaltėlio Boriso Dekanidzės tėvo Georgijaus ir "Lietuvos telekomo" vadovo Tapio Paarmos Socialliberalė N.Steiblienė už savo portretą dailininkui P.Šarkūnui atseikėjo 50 litų.
Nijolė Steiblienė
Nijolė Steiblienė
© "Lietuvos žinios"
Dailininkas grafikas Petras Šarkūnas trečiadienį paskambino parlamentarei N.Steiblienei ir pranešęs, kad nupiešė jos portretą, pasisiūlė jį pristatyti Seiman.

Ne pirmą kadenciją Seime dirbantys parlamentarai kolegę socialliberalę nuramino, kad šis dailininkas panašų "siurprizą" iškrečia ne pirmą kartą.

Paaiškėjo, kad P.iarkūnas savo iniciatyva pieštus parlamentarų portretus jiems siūlo jau bene dešimt metų.

Netrukus į Seimo rūmus pas N.Steiblienę atvykęs dailininkas P.iarkūnas tvirtino atlygio už portretą neprašąs, tačiau prisipažino, jog jo neatsisakytų, jei tik toks honoraras būtų pasiūlytas.

Socialliberalė N.Steiblienė už savo atvaizdą menininkui nepagailėjo 50 litų, tačiau iniciatyvaus dailininko tokio dydžio "honoraras" visiškai nenustebino. Jis teigė iš kai kurių savo portretų herojų uždirbęs gerokai daugiau.